Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Ovenschotel met garnalen
Gemaakt door Christa Zegers, vrijdag 20 november 2009
Lees en verbaas uzelf. Kan iemand dit maken en een review schrijven voor op het Groeiend Kookboek?
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Garnalen
Tomaten
  • 3 ons garnalen
  • 3 lente uitjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 30 gr boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/4 liter (slag)room
  • 4 eetlepels Vieux (kan weggelaten worden)
  • peper
  • 150 gr feta
  • 4 plakken jonge belegen Goudse kaas
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Garnalen in een beboterde ovenschaal leggen
  2. Lenteuitjes klein snijden
  3. Tomaten afgieten en in blokjes snijden
  4. Boter verhitten en lenteuitjes bakken (3 min.)
  5. Bloem erbij
  6. Tomaat erbij
  7. Room erbij
  8. Roeren tot het gebonden is
  9. Vieux erbij
  10. Op smaak brengen met peper
  11. Saus over de garnalen schenken
  12. Feta erover verkruimelen
  13. Goudse kaas erop leggen

10 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden en smikkelen maar

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 74 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...