Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Ovenschotel van gehakt, witte kool en curry
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Gehakt
Kool (witte, groene, chinese, rode, bloem, zuur)
Hoeveel
4 personen
  • 800 gr gemengd gekruid gehakt,
  • 1/2 witte kool (vers of uit een zakje),
  • 8 grote aardappelen,
  • melk,
  • 1 eieredooier,
  • paneermeel,
  • boter,
  • 4 eetlepels curry,
  • peper,
  • zout en nootmuskaat
Werkwijze voor dit gerecht
Maak een luchtige aardappelpuree van de aardappelen, zout, een scheut melk, de eierdooier en een klontje boter (gebruik liefst een stamper i.p.v. een mixer).
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Snijd de witte kool (of doe hem uit het zakje) en kook hem met wat zout gaar. Laat hem goed uitlekken.
Braad het gehakt rul, maar niet te bruin, en kruid goed met 1 eetlepel curry.
Verwarm de oven voor op 220°.
Beboter een ovenschotel. Bedek de bodem met de witte kool. Strooi 1 eetlepel curry erover, leg daarop het gehakt, en bestrooi weer met 1 eetlepel curry, bedek alles met de aardappelpuree, strooi opnieuw 1 eetlepel curry erover.
Bedek daarna met een laagje paneermeel en schijfjes boter.

Zet  +/- 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Als het korstje de laatste 5 minuten nog niet echt bruin is, zet dan nog even onder de grill.

Door Denise Odekerken
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 87 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...