Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Ovenschotel van gehakt, witte kool en curry
Gemaakt door een Keukenprins, maandag 26 oktober 2009
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Gehakt
Kool (witte, groene, chinese, rode, bloem, zuur)
Hoeveel
4 personen
  • 800 gr gemengd gekruid gehakt,
  • 1/2 witte kool (vers of uit een zakje),
  • 8 grote aardappelen,
  • melk,
  • 1 eieredooier,
  • paneermeel,
  • boter,
  • 4 eetlepels curry,
  • peper,
  • zout en nootmuskaat
Werkwijze voor dit gerecht
Maak een luchtige aardappelpuree van de aardappelen, zout, een scheut melk, de eierdooier en een klontje boter (gebruik liefst een stamper i.p.v. een mixer).
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Snijd de witte kool (of doe hem uit het zakje) en kook hem met wat zout gaar. Laat hem goed uitlekken.
Braad het gehakt rul, maar niet te bruin, en kruid goed met 1 eetlepel curry.
Verwarm de oven voor op 220°.
Beboter een ovenschotel. Bedek de bodem met de witte kool. Strooi 1 eetlepel curry erover, leg daarop het gehakt, en bestrooi weer met 1 eetlepel curry, bedek alles met de aardappelpuree, strooi opnieuw 1 eetlepel curry erover.
Bedek daarna met een laagje paneermeel en schijfjes boter.

Zet  +/- 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Als het korstje de laatste 5 minuten nog niet echt bruin is, zet dan nog even onder de grill.

Door Denise Odekerken
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 180 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
Moet je kijken wat je dán eet.
  • Shirley Temple
    Ik hou van retro. Ik hou van kitsch. En ik hou van cocktails. Maar niet alle cocktails houden van mij. Daarom: Shirley...
  • Kip met pistache, rozen, saffraan, honing
    Ottolenghi heeft weer een nieuw kookboek, Simpel, las ik gisteren in het NRC. Nog een kookboek? Heb ik dat nodig? Eerlijk gezegd staat...
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....