Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Paella de Pollo
recipe image
Gemaakt door bo, maandag 01 maart 2010
Deze paella is niet zoals gewoonlijk met allerlei zeediertjes, zoals garnalen. En ook niet met konijn(Conejo) ... Maar dit recept is een variant met alleen kip en chorizo.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Spaans
Bereidingswijze
Braden
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Rijst
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Knoflook
Paprika's
Hoeveel
4 personen
  • 3 eetl olijfolie
  • kleine kippepootjes
  • 1 eetl milde paprikapoeder
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 1 rode, groene en gele paprika in blokjes
  • 2 theel kurkuma of 1tl saffraandraadjes
  • 350 gr risotto (excellent van ah)
  • 600 ml kippenbouillon van tablet
  • 100gr chorizo aan één stuk in blokjes
  • 3el gesneden peterslie
  • 1 citroen
  • event. pepertje
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Oven voor verwarmen op 200oC
  2. Kruid de kip met zout, peper en 1tl paprikapoeder.
  3. Olie verhitten.
  4. Bak kip rondom bruin in de olie.
  5. Voeg ui, knoflook,paprika's toe en bak kort mee.
  6. Voeg rest paprikapoeder en kurkuma toe en bak 1 min.
  7. Voeg rijst toe en roer 3 min. tot alles gemengd is.
  8. Voeg bouillon en chorizo toe en laat 5 min pruttelen.
  9. Daarna in de oven, minimaal 30 min. Tot dat al het vocht is verdampt en/of opgenomen door de risotto en de kip bruin is.
  10. Zet de oven nog even wat hoger als het wat langer duurt.
  11. Daarna peterslie en citroen erover en opdienen.

Veel succes en eet smakelijk!

Nog wat tips
Als je het een dag eerder klaar wilt maken doe je dat tot het punt dat de bouillon erbij gaat.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 413 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...