Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pasta voor Gracia B.
Gemaakt door Zarah Leander, vrijdag 30 oktober 2009
Zacht romig en vissig, als ovenschotel gemaakt.
Erg lekker.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Koken
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Pasta
Vis
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Penne
Slagroom
Tomaten
Hoeveel
4 personen

Voor 300 gr macaroni (schelpjes)

  • 2 preien, kleine stukjes
  • 350 gr gestoomde makreelfilet
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 1/4 liter slagroom
  • cayennepeper – zout & peper
  • enkele druppels citroensap
  • gezeefde tomaten
  • 100 gr geraspte belegen kaas
Werkwijze voor dit gerecht
Fruit de prei enkele minuten in een beetje boter.
Kook de pasta al dente.
Verdeel intussen de makreel in kleine stukjes.
Klop de eieren samen met de eierdooier en de slagroom los. Meng de makreel en de prei erdoor. Breng het op smaak met zout, peper, cayennepeper en wat citroensap.
Meng de pasta met het makreelmengsel. Doe de helft van de kaas erdoor. Schep dit in een ovenschaal, giet hier de gezeefde tomaten overheen en bestrooi dit met de overgebleven kaas. Bak de schotel in het midden van een voorverwarmde oven (175 (C) in 40 minuten goudbruin.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 112 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...