Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pastasalade
Gemaakt door een Keukenprins, donderdag 22 oktober 2009
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Courgette
Paprika's
Penne
  • 250 gr gekookte grote pasta bijv. Penne
  • magere spekblokjes
  • pijnboompitten
  • lenteuitjes
  • olijfjes
  • cherry tomaatjes
  • rucola salade
  • courgette
  • 1 knoflookteentje
  • rode Paprika
  • gele paprika
  • ui
  • Balsamico azijn
  • peper
  • zout
  • basilicum
  • oregano
  • klein blikje tomatenpuree
  • geraspte kaas, Old Amsterdam of oude kaas
  • bekertje crème fraiche of zure room
Werkwijze voor dit gerecht
Kook de pasta beetgaar en spoel deze af met koud water, besprenkel met olijfolie en laat afkoelen in koelkast.
Snipper het knoflookteentje en bak deze samen met de spekblokjes en pijnboompitten. Laat dit ook afkoelen.
Snij de olijfjes, ui,lenteui, courgette en paprika in kleine plakjes.
Doe alles in een slakom, de pasta de spekjes en de fijngesneden groente. Giet hierover naar smaak de balsamico azijn, en tomatenpureee en hussel door elkaar. Strooi peper, zout en kruiden en geraspte kaas erover. Naar smaak kan ook crème fraiche of zure room erdoorheen. Laat het geheel een uurtje staan alvorens het op te eten. Eet smakelijk.

Door: Ghys Buijs
Nog wat tips

In Nederland bevat zure room 10% mekvet. De Franse variant van zure room heet crème fraiche en bevat 35% melkvet. Door het lagere percentage melkvet schift zure room eerder dan crème fraîche. Daarom wordt zure room gebruikt in koude gerechten en wordt de crème fraîche juist verwerkt in warme gerechten.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 111 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...