Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Perentaartje
recipe image
Gemaakt door een Keukenprinses, zondag 12 december 2010
Wat een lekker dessert lijkt me dit ...
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Amandelen
Peren
Hoeveel
8 porties
  • 185 gr amandelschaafsel, fijn
  • 150 gr boter op kamer temperatuur
  • 100 gr basterd suiker
  • 3 eieren
  • 1/2 el kaneel
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 prefab kruimeldeegbodem(bladerdeeg kan ook)
  • 2 peren, geschild in partjes
  • 2 el kristalsuiker
  • 75 gr pure chocolade
  • 150 ml room
Een springvorm is wel heel handig voor deze taart, maar hoeft niet.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Doe het amandelschaafsel, 100gr boter, suiker, eieren, kaneel en het cacaopoeder in een mengkom. Goed roeren totdat het een glad mengsel is.
  2. Strijk dit uit over de instant kruimeldeegbodem.
  3. Leg hier op de Peren Partjes.
  4. Bak de taart 20 minuten in het midden van de oven, op 200 °C.
  5. Bestrooi de taart dan met de kristalsuiker en bak nog 10 minuten in het midden van de oven.
  6. Ondertussen smelt je chocola, room en de rest van de boter heel langzaam in een pannetje.
  7. Laat de taart een paar minuten afkoelen.
Want deze taart is lauw juist héérlijk!
Nog wat tips
Als ie een nachtje in de koelkast heeft gestaan kun je hem voor het opdienen natuurlijk een tiemtal minuutjes op 180°C opwarmen voor dat je hem opdient als dessert (luxe Kerst toetje)
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 78 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...