Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Peterseliewortelsoep
Gemaakt door een Keukenprins, donderdag 15 oktober 2009
Vegetarisch als je groentebouillon gebruikt ...
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Wortels
Hoeveel
pan vol
  • 1 peterseliewortel,
  • 1/4 knolselder,
  • 1 teen knoflook ,
  • 1 grote ovale sjalotte ,
  • 1,5 liter boullion.
  • Peper ,zout & paprika-poeder.
  • Bladpeterselie.

Werkwijze voor dit gerecht

Sjalot en look fijnsnijden en zacht laten worden op matig vuur. Na 3 min. de in blokjes gesneden peterseliewortel even mee laten bakken op iets hoger vuur.
Giet de boullion erbij en de knolselder-blokjes. Peper en zout naar smaak.
De soep 20 min. laten koken. Overdoen in een blender en glad draaien.
Serveer in diepe borden en garneer de rand v/h bord met paprika-poeder en de soep met de bladpeterselie.

Ingevoerd door Paul Venduras

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 420 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...