Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pisang Goreng
recipe image Deze pisang goreng is van gewone pisangs (bananen) liefst die al wat donker geworden zijn, dus overrijp, die zijn lekker zoet, en er zit wat alcohol in.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Bijgerecht
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Bananen
Meel of bloem
Hoeveel
hangt af van het aantal pisangs
  • 6 pisangs (overrijpe!)
  • tepoeng beras (= rijstemeel), of zelfrijzend bakmeel of bloem (kan allemaal)
  • olie
  • beetje zout
  • eiwit (van 1 ei)
  • bakpoeder
  • poedersuiker
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snijd de pisangs in schuine richting in driëen.
  2. Maak een beslag van een paar flinke lepels bloem (of de andere soorten meel), meng dit met zoveel lauw water, dat het beslag traag van de lepel afloopt, en wat zout.
  3. Maak in een wadjan, of koekepan kan ook, bakolie heet.
  4. Eiwit stijfkloppen, luchtig door beslag scheppen met 1/2 theelepel bakpoeder en in dit beslag de stukken pisang leggen. Pas op dat ze niet breken!
  5. Telkens 2 à 3 stukken met beslag eromheen in de hete olie leggen.
  6. Als ze goudbruin gebakken zijn met een zeeflepel eruit scheppen, .
  7. Even op die lepel laten uitlekken.
  8. Opdienen met poedersuiker
P.S Als je geen eiwit bij de hand hebt, kan het ook zonder.
goreng_pisang
Nog wat tips
Oppassen voor spetteren van de olie.
Pas ook op dat ze niet te donker worden, want de suiker die in de pisang zit gaat caramelliseren.

Lekker bij de thee of bij Nassi Goreng.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 102 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...