Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pizza de la montaña
recipe image
Abrikozen, kaas en prei pizza
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Spaans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Pizza
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Basilicum
Bladerdeeg
Kaas
Prei of Sjalotten
Porties
6
  • een vel (250gr) bladerdeeg
  • 3/4 potje (20gr) basilicum
  • pakje(20 schijfjes 112 gr) salami
  • 200 gr chevre
  • 100 gr gorgonzola (picant)
  • 50 gr manchego kaas (oud)
  • 30 gr geraspte parma
  • 20 (over de lengte doorgesneden) gedroogde abrikozen
  • 1 grof gesneden prei
  • 20 zwarte doormidden gesneden olijven(z/pit)
  • 40 gr pijnboompitten
  • grof gemalen zwarte peper
  • 1/2 kop gesneden peterselie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. rol bladerdeeg uit tot grootte van normaal ovenblad
  2. snij in 6 porties
  3. bestrooi met basilicum
  4. beleg met de salami
  5. 40 halve abrikozen hierover verdelen
  6. chevre in plakjes op de abrikozen leggen
  7. hiertussen de gorgonzola en manchego
  8. nog zichtbare abrikozen en salami met parma bedekken
  9. olijven verdelen
  10. prei hierover
  11. pijnboompitten en peper erop
  12. 30 min op 200 graden in de oven
  13. na 25 min. peterselie erop doen
Nog wat tips
koud opeten (kan ook warm)
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 163 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...