Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pizza de la montaña
recipe image
Gemaakt door KeesvEck, woensdag 03 februari 2010
Abrikozen, kaas en prei pizza
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Spaans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Pizza
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Basilicum
Bladerdeeg
Kaas
Prei of Sjalotten
Porties
6
  • een vel (250gr) bladerdeeg
  • 3/4 potje (20gr) basilicum
  • pakje(20 schijfjes 112 gr) salami
  • 200 gr chevre
  • 100 gr gorgonzola (picant)
  • 50 gr manchego kaas (oud)
  • 30 gr geraspte parma
  • 20 (over de lengte doorgesneden) gedroogde abrikozen
  • 1 grof gesneden prei
  • 20 zwarte doormidden gesneden olijven(z/pit)
  • 40 gr pijnboompitten
  • grof gemalen zwarte peper
  • 1/2 kop gesneden peterselie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. rol bladerdeeg uit tot grootte van normaal ovenblad
  2. snij in 6 porties
  3. bestrooi met basilicum
  4. beleg met de salami
  5. 40 halve abrikozen hierover verdelen
  6. chevre in plakjes op de abrikozen leggen
  7. hiertussen de gorgonzola en manchego
  8. nog zichtbare abrikozen en salami met parma bedekken
  9. olijven verdelen
  10. prei hierover
  11. pijnboompitten en peper erop
  12. 30 min op 200 graden in de oven
  13. na 25 min. peterselie erop doen
Nog wat tips
koud opeten (kan ook warm)
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 84 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...