Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Portugese kip
recipe image

Mediterraan maar dan vanaf de Atlantique ... te eten met rijst of brood. En let op... 'T is HEET!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Braden
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Brood
Hoeveel
4 personen
  • 500 gram stukjes kip
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote gehakte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 fijngesneden rode chilipeper
  • 4 grote vleestomaten (ontveld in kokend water)klein gesneden
  • 500 ml rode wijn
  • 2 theelepels suiker of honing
  • 1 theelepel sambal (naar smaak)
  • zout en peper (naar smaak)
  • een paar takjes basilicum

 

Werkwijze voor dit gerecht
  1. Braad de stukjes kip aan in olijfolie op een middelmatig vuur en leg ze even apart.
  2. Fruit daarna de ui in dezelfde pan tot een goudbruine kleur en voeg daarna de knoflook en fijngesneden chilipeper toe. Laat dit enkele minuten doorgaren.
  3. Doe dan de tomaten, wijn, suiker of honing, sambal, zout en peper erbij en laat dit 15-20 minuten doorkoken op een middelmatig vuur.
  4. Als de saus voldoende is ingedikt, voeg dan de kip toe en laat dit nogmaals 15-20 minuten doorkoken. Als de saus te droog wordt, doe er dan nog een scheutje wijn bij.
  5. Serveer in kommen met Portugees brood en garneer het af met de takjes basilicum. Je kunt het natuurlijk ook met rijst eten.
Nog wat tips

 

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 115 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...