Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Preischotel
recipe image
Gemaakt door Chris, donderdag 29 april 2010

preitje

Een preitje hoort erbij!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Gehakt
Prei of Sjalotten
Hoeveel
2 personen
  • 500 gr gehakt
  • 500 gr aardappelen
  • 500 gr prei
  • 1 potje room
  • 150 gr gemalen kaas of gratinkaas
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van +/- 0,5 à 1 cm en kook ze gaar
  2. Bak het gehakt tot het mooi bruin is.
  3. Was de prei, snij hem in stukken en kook deze gaar.
  4. Wanneer de prei gaar is giet men deze af. Laat ondertussen wat boter smelten in de pan en meng de prei, de room en wat kaas.
  5. Kruiden met peper en zout.
  6. Vervolgens neemt u een vuurvaste schotel waarin u alle ingrediënten plaatst.
  7. Onderaan de aardappelen, vervolgens het gehakt en bovenaan de prei.
  8. Bedekt het geheel met de kaas en leg er wat stukjes boter op.
  9. Zet alles gedurende minstens een half uur in de voorverwarmde oven op 200°C tot de kaas een mooi korstje vormt.


Smakelijk.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 68 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...