Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Rabarbertaart
recipe image
Gemaakt door Yvonne, vrijdag 25 mei 2012

Heerlijk fris taartje, zelfs als je eigenlijk niet van de zurigheid van rabarber houd(zoals ik)

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Rabarber
Hoeveel
6 a 8

Vulling:

  • 750 gr rabarber
  • 3 el custardpoeder
  • 35 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker

Deeg:

  • 150 gr suiker
  • 2 el citroenrasp (mag ook uit een potje (Baukje))
  • 150 gr boter kamertemperatuur
  • boter om de bakvorm in te vetten
  • 3 eieren
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
Werkwijze voor dit gerecht

Je hebt een springvorm van 24cm nodig en de oven kan je voorverwarmen op 160 graden.

  1. Was de rabarber en snijd de stelen in kleine stukjes
  2. Meng dit in een kom met de vanillesuiker, custardpoeder en de suiker
  3. Mix de  boter, suiker en citroenrasp
  4. Klop één voor één de eieren erdoor en mix als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoorheen
  5. Stort het deeg in de ingevette springvorm
  6. Schep de vulling over het deeg
  7. Één tot anderhalf uur de oven in
Nog wat tips

Ook lekker is om 250 graam aardbeien toe te voegen aan de rabarbervulling.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 136 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...