Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Rempah Ajam
Gemaakt door Oma Manis, zaterdag 24 oktober 2009
Dit is een kipgerecht bij de rijst. Het kan ook van gewoon half om half gehakt, maar dan heet het natuurlijk geen Rempah ajam meer, maar Rempah daging(vlees)
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Porties
4-5
  • 1 pond kippengehakt
  • een kopje vol geraspte klapper (cocosnoot)
  • 2 eieren
  • 2 lepels fijngesneden uien
  • 3 teentje knoflook (fijngemaakt)
  • 1 rode lombok (spaanse peper) fijngesneden
  • 1 theel. ketoembar poeder (toko)
  • 1/2 theel. djintan poeder(toko)
  • 2 theel. laos poeder (toko)
  • 1/2 theel. trassie (poeder of stukje)
  • zout
  • olie of  boter

Werkwijze voor dit gerecht
Meng het gehakt met al deze ingrediënten, vorm er platte koekjes van rond, of kleine balletjes, en braad ze gaar.

Dat is alles!

Lekker en gemakkelijk dus..! 
Nog wat tips
Je kunt geraspte klapper (cocosnoot) kant en klaar kopen in de Ind. toko, maar het lekkerste is een verse kokosnoot kopen, die openmaken en raspen, het teveel kan goed bewaard worden in de Freezer.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 95 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...