Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Rijst met kophaasmedaillon in zoetzure saus
Gemaakt door Rob Maspaitella, zaterdag 10 oktober 2009
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Chinees
Bereidingswijze
Roerbakken
Gerecht
Groenten
Rijst
Vlees
Hoeveel
4 personen
  • 2 Kophaasjes in dunne plakken (medaillons)
  • Basmati of Pandanrijst,
  • Roerbakolie,
  • Rode Paprika (reepjes),
  • Ui in dunne ringen,
  • Ananaspartjes op sap,
  • Woksaus Sweet & Sour
  • Bosuitjes in ringetjes
  • Ham in dunne reepjes
Werkwijze voor dit gerecht

Kook de rijst en laat deze afkoelen.
In koekenpan olie verhitten en het vlees al roerend omscheppen tot deze bruin is.
Voeg de paprika en uiringen erbij. Het geheel even blijven roerbakken.
Dan de ananasstukjes met sap en de woksaus toevoegen en op smaak brengen met wat sojasaus. en ong.4 min. laten sudderen.

In een wok  de olie verhitten en de rijst in gedeelten al scheppend toevoegen. De bosuitjes en ham erdoor en serveer deze op een mooi plat bord.
Over de rijst het vlees met de saus scheppen en de selamat makan.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 95 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...