Het prettige aan dit recept is, vind ik, dat je het klaarmaakt op het moment dat het jou uitkomt! Heb je ’s middags een keuken die snikheet is, dan zou je de salade evt. ’s morgens of de avond ervoor kunnen maken. Voordeel is ook dat het een complete maaltijd is, er hoeft verder niets aan toegevoegd (bijv. voor warme dagen ideaal)
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Bieten
Ui
Hoeveel
2 personen
2 gekookte bieten (evt. gekookt in de winkel kant en klaar),
2 appels (Golden Delicious),
2 flinke uien,
4 middelgrote augurken ... en tot slot
2 aardappelen
Werkwijze voor dit gerecht
Kook de aardappels niet te ver door,
de bietjes kunnen evt. gekookt en wel in de winkel worden gekocht.
Terwijl de aardappels en de eieren (beetje hard) koken, kun je intussen - eventueel in een koelere ruimte in huis - de rest in kleine stukjes snijden en door elkaar mengen.
Daarna de eieren koud afspoelen en de aardappelen eveneens.
Je kunt om het proces te versnellen een laagje koud water in de afwasteil doen en daar het pannetje van de aardappels in zetten.
Als alles is afgekoeld en gesneden, in een grote slakom doen en dooreen scheppen. (de bietjes zou ik bijna vergeten. die mogen in blokjes gesneden) Ditzelfde geldt ook voor de aardappelen.