Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Rode bietensalade
Het prettige aan dit recept is, vind ik, dat je het klaarmaakt op het moment dat het jou uitkomt! Heb je ’s middags een keuken die snikheet is, dan zou je de salade evt. ’s morgens of de avond ervoor kunnen maken. Voordeel is ook dat het een complete maaltijd is, er hoeft verder niets aan toegevoegd (bijv. voor warme dagen ideaal)
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Bieten
Ui
Hoeveel
2 personen
  • 2 gekookte bieten (evt. gekookt in de winkel kant en klaar),
  • 2 appels (Golden Delicious),
  • 2 flinke uien,
  • 4 middelgrote augurken  ... en tot slot
  • 2 aardappelen
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Kook de aardappels niet te ver door,
  2. de bietjes kunnen evt. gekookt en wel in de winkel worden gekocht.
  3. Terwijl de aardappels en de eieren (beetje hard) koken, kun je intussen - eventueel in een koelere ruimte in huis - de rest in kleine stukjes snijden en door elkaar mengen.
  4. Daarna de eieren koud afspoelen en de aardappelen eveneens.
  5. Je kunt om het proces te versnellen een laagje koud water in de afwasteil doen en daar het pannetje van de aardappels in zetten.
  6. Als alles is afgekoeld en gesneden, in een grote slakom doen en dooreen scheppen. (de bietjes zou ik bijna vergeten. die mogen in blokjes gesneden) Ditzelfde geldt ook voor de aardappelen.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 139 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...