Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Roedjak manis
recipe image
Gemaakt door Oma Manis, zaterdag 12 november 2011

Roedjak is een heerlijk fris Indisch gerecht, te eten als dessert of zomaar tussendoor. Het is gemaakt van vruchten.

De mango moet enigszins onrijp zijn, de annanas rijp en de appel hard en zoetzuur.

Dit alles niet te groot gesneden.

Ingrediënten
In één oogopslag
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Bijgerecht
Anders...
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Ananas
Appels
Mango
Komkommer
Wortels
Hoeveel
6 a 8

voor de saus:

  • 1 of 2 of meer (ligt eraan hoeveel personen er zijn) eetl. goela djawa
  • 4 of meer rode lomboks
  • als je van "heet" houdt 1 of 2 kleine  hete tjabe rawit erbij  doen         
  • 1/2 of hele theel trassi
  • ketjap (het liefst "Kakki Tiga" (die is het lekkerst)
  • assemwater

vruchten:

  • verse ananas
  • mango (eniszins onrijp, tenminste niet te rijp)
  • harde zoetzure appels
  • wortel , rauw laten en in echt kleine stukjes snijden
  • komkommer met schil
Werkwijze voor dit gerecht
  1. de goela djawa, lomboks en trassie in een oelekan (of anders blender) fijnwrijven en mengen met de ketjap en assemwater.
    Assemwater = verse assem in een bakje met heet water net zolang kneden tot alle assem eruit is, dan uitknijpen en zeven zodat de pitten en velletjes er uit haalt. Zie ook Asem/Assem
  2. de vruchten schillen en in kleine stukken snijden
  3. schep voor ieder een schaaltje in en schenk de saus erover

En smullen maar!

 

Nog wat tips

Vraag eerst aan je eters hoe heet ze de saus willen hebben.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 421 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...