Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Sambel goreng tempee
Gemaakt door Oma Manis, zaterdag 24 oktober 2009
Dit is een bijgerecht bij de rijst dus, of ook lekker op brood
zelfgemaakt maar met hulp van een kant en klaar doosje boemboes (kruiden)
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Bijgerecht
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Tempeh
Hoeveel
meerdere
  • tempee (ind. toko)
  • olie (b.v.zonnenbloem)
  • doosje kant en klaar sambel goreng kruiden (Ind. toko), b.v. Koningsvogel
  • zout
Werkwijze voor dit gerecht
1 snijd de tempee in plakjes van ca. 1 cm.
2 leg ze op  2 stapeltjes, en snijd ze overlangs door, dan weer dwars, zodat er blokjes ontstaan
3 in koekepan (een wat diepere) laagje olie (ca. 3 cm.)
4 heet laten worden en hierin de tempeeblokjes bruin bakken, met spaan eruit halen
5 teveel aan olie in kommetje doen (vuurvast want olie is heet!),
6 ietsje van de olie in de pan laten, en hierin de s.g.boemboes aanbraden, ietsje water toevoegen
7 Nu de tempeeblokjes hierin vermengen, goed roeren en nog even braden.
8 wat zout toevoegen
9 als het gerecht klaar is, in bakje doen , af laten koelen en in de ijskast bewaren, of meteen serve
  ren
Nog wat tips
Sambel goreng tempee is warm en koud lekker. Ook op een boterham.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 122 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...