Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Sangria recept uit Spanje
recipe image
Gemaakt door Nick, maandag 25 april 2011
Als het zomers warm is, ook al is het pas net lente, is een frisse koele Sangria altijd op z'n plaats.
Hopelijk kunnen we dit recept nog vaak maken hier in las Países Bajos

Maar let op! Onderstaande receptje is behoorlijk alcolollig.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Spaans
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Dranken
Koude
Alcoholische Cocktails
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Sinaasappel
Citroen
Hoeveel
best veel
  • 2 citroenen
  • 2 limoenen
  • 2 sinaasappels
  • dikke halve liter rum
  • 200 gr ruwe rietsuiker
  • 2 flessen (750 ml) droge rode wijn
  • Halve liter inaasappelsap
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Gebruik goed gekoeld fruit, rum, wijn en sinaasappelsap.
  2. Citroen, limoen en sinaasappel in dunne schijfjes snijden en in een grote glazen karaf doen.
  3. Rum en suiker toevoegen en 2 uur in de koelkast zetten om de smaken te laten intrekken.
  4. Als de sangria geserveerd wordt; het fruit met de lepel licht pletten en wijn en sinaasappelsap toevoegen.
  5. Naar smaak zoeter maken.
  6. Er mogen ook nog ijsklontjes bij
Nog wat tips
Alles kan ook bij elkaar in een grote schaal of pan en dan gewoon rechtstreeks vanuit de ijskoude koelkast in glazen scheppen met een onesthetische soeplepel.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 54 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...