By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door Oma Manis
Dit is een recept (dessert) waar mijn dochter als kind dol op was.......... maar niet heus. Een syllabub is een traditioneel Engels dessert, oorspronkelijk van wijn, room, stijfgeslagen eiwit (nu meestal weggelaten) en nog een aantal ingrediënten. |
Bijvoorbeeld als antipasto (klein voorgerecht) opgediend in zo'n fraaie grote Sint-Jacobsschelp. Je weet wel de 'Shell-schelp' in de vorm van een waaier.
Scampi ‘s koken in water met visbouillonblokje. Niet te lang, juist genoeg tot ze bovendrijven.
Laten uitlekken in vergiet.
Uien fijnsnijden, stoven in een beetje boter en olijfolie. Teentjes look pletten en bijvoegen. Even laten meestoven.
Scampi’s pellen en in de pan doen, kruiden met scampikruiden, zachte paprikapoeder en kerrie.
Lichtjes voorgestoofde champignons (evt. doosjes) erbij doen.
Doos kreeftensoep en room erdoor roeren, nog even goed laten doorkoken.
Nu kan je onder voortdurend roeren de saus laten indikken, of een beetje sausbinder gebruiken zoals ik.
Tuinkruiden en peterselie erdoormengen. Afmaken met een scheut ketchup, een geut witte wijn, en een beetje peper en zout
Door: Willy Roelandt