Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Snel en goedkoop, romige gebonden tomatensoep
Zelf gemaakte soep. DOEN!  Het is alle moeite (en dat valt eigenlijk best wel mee) meer dan waard.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Tomaten
Hoeveel
flinke pan
  • boterbloem
  • melk
  • groenten- / tuinkruidenbouillon
  • 500 gr gezeefde tomaten
  • olijfolie
  • worchester sauce
  • zout
  • peper
  • suiker
  • basilicum (gedroogd of vers)
  • 68 gr tomaten puree
  • blokjes tomaat
Werkwijze voor dit gerecht
Maak van twee eetlepels boter en een gelijke hoeveelheid bloem een roux, laat deze even garen en voeg heel geleidelijk, onder voortdurend roeren de melk bij tot ragout-dikte (Dit zorgt voor het gebonden en romige aspect).
Leng het verder aan tot soep dikte met groenten/tuinkruiden bouillon. Voeg een pakje gezeefde tomaten toe, alles uiteraard tot het vorige volledig vermengd is. Breng op smaak met worchester sauce, olijfolie, peper, zout, suiker (hoe meer suiker hoe meer de smaak van de tomaat naar voren gebracht wordt en hoe lekkerder de soep, wel steeds proeven en in balans brengen met zout) en basilicum (vers of gedroogd).

Voeg als laatste een klein blikje blikje tomatenpuree toe om de smaak te intensiveren en wat verse stukjes tomaat. Maak het af met een klontje boter dat je langzaam laat smelten voor een romige touch. De soep behoudt zijn smaak het meest wanneer deze tijdens het bereiden niet gekookt wordt.

Door: Simone Vermeer
Nog wat tips
Lekker met zelfgemaakte croutons ( stukjes (oud) brood gebakken in olijfolie, eventueel met knoflook). De tomaat en olijfolie zijn uiterst gezond.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 156 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...