Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Spaanse aardappel/kabeljauwschotel
recipe image
Gemaakt door Saskia Moesbergen, vrijdag 13 augustus 2010
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Spaans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Kabeljauw
Hoeveel
4 tot 5
  • 750 gr aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 500 gr kabeljauwfilet,
  • 1/2 tl paprikapoeder,
  • 4 el olijfolie,
  • 3 uien in ringen gesneden,
  • 3 tenen gepelde knoflook,
  • 1 blikje tomatenpuree,
  • 2 dl droge witte wijn,
  • 2 el peterselie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Verwarm oven voor op 200 graden.
  2. Snij de vis in rote dobbelstenen.
    Strooi er peper, zout en paprikapoeder over.
  3. Fruit de ui en knoflook in 3 el olijfolie.
  4. Vul de (met olijfolie ingevette) oveschaal met de helft van de aardapelschijfjes, de helft van het uimengsel, de vis en de rest van de uien en de aardappelschijfjes.
  5. Meng de toamtenpuree met de witte wijn en schenk dit over de schotel.
  6. Garneer evt. met olijven en zet in de oven voor 25-30 minuten
    Eet smakelijk!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 63 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...