Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Spercieboontjes met pindasaus
Gemaakt door een Keukenprinses, donderdag 22 oktober 2009
Voeg aan dit gerecht andere geblancheerde groenten toe (kool, taugé, wortel). Doe de  pindasaus of eigenlijk katjangsauserover en dan heet dit gerecht 'Gado-Gado'.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Groenten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Sperziebonen
Hoeveel
2 personen:
  • 250 gram sperciebonen
  • 1 gesnipperde ui
  • 250 ml bouillon (van een half blokje)
  • sambal
  • 1 teentje knoflook
  • 3 flinke eetlepels pindakaas
  • peper
  • zout
  • ketjap
  • evt. citroensap.
Werkwijze voor dit gerecht

Kook de sperciebonen ongeveer 8 minuten voor en laat ze daarna goed uitlekken. In wat olie de gesnipperde ui fruiten, de sperciebonen daarna toevoegen en 2 minuten mee laten bakken. Sambal (naar smaak 1 tl.) en knoflook erbij, dan de pindakaas toevoegen en 3 minuten laten indikken. Bouillon erbij gieten, zodat de saus licht gebonden is. Op smaak brengen met peper, zout, ketjap en citroensap.
Eet smakelijk!

Door: Renske Koelewijn
Nog wat tips
Lekker met rijst en gemarineerde kipfilet.
Als je het echt Indonesisch wilt maken gebruik dan ipv citroensap citroenblad 'Daun Jeruk' (daon djeroek) ook bekend als djeruk purut (djeroek poeroet), kaffir of lime leaf.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 395 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...