Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Stevige pittige Turkse soep
Echt wel een maaltijdsoep, zeker als je er nog wat brood bij serveert.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Turks
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
4 personen
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui ( 75 gram),
  • 1 prei (200 gram),
  • 1 winterwortel ,
  • 1 stuk bleek selderij,
  • 200 gr witte kool
  • 1 Spaanse peper of een thee lepel sambal
  • 1 liter groenten of lams bouillon (2 tabletten op 1 liter water)
  • 1 takje tijm (of ½ thee lepel tijm uit een potje),
  • 1 laurierblad Zout, peper,
  • 1 snufje cayennepeper en nootmuskaat
  • Klein beetje suiker 50 gr.
  • Vermicelli
  • 1 bosje peterselie
  • 1 kopje crème fraîche
  • 3 eidooiers
Werkwijze voor dit gerecht

Olijfolie in pan verhitten en ui aanfruiten.

Prei, witte kool, bleek  selderij, wortel schoonmaken, wassen en goed laten uitlekken. Dit toevoegen bij de ui en kort mee bakken.

Spaanse peper schoonmaken, ontdoen van de zaden, fijn haken en door de groenten roeren.

Of i.p.v. Spaanse peper, sambal later bij de bouillon doen.

1 liter water + 2 bouillon blokjes er bij doen (ja vers getrokken kan natuurlijk ook)

Tijm, laurier blad en de rest van de kruiden toe voegen en de soep zachtjes een 10 á  15 min laten koken. Als de kook tijd voor bij is, de gewassen en gesneden peterselie er bij doen.

Proeven en eventueel nog ietsje kruiden er bij. Soep binden met los geroerde crème fraîche + ei dooiers.

Er ontstaat een vrij dikke soep,  te dik? dan een halve liter water + nog een bouillon blokje bij.
 

Eet smakelijk

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 187 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...