Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tagliatelle, gerookte zalm en room
Een klassieker op het Groeiend Kookboek. Maar er hoort nog wel een kleine salade naast.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Champignons
Tagliatelle
Zalm
Hoeveel
minstens 2 personen
  • verse tagliatelle (2min.kokend)
  • Pakketje gerookte zalm.
  • Pakje koksroom
  • Bieslook en Peterselie
  • Champignons.
Werkwijze voor dit gerecht

Voorbereiding:

Zalmsnippers in reepjes snijden en even apart bewaren.
Bieslook en Peterselie fijnsnijden, ook apart bewaren.
Champignons schoonmaken en even blancheren, daarna in koud water bewaren.
Kook een pan met ruime hoeveelheid water en giet daarna de Tagliatelle met champinons erin. Kook de tagliatelle beetgaar (al dente)
Zet tergelijktertijd een andere pan op vuur, liefst met een tefal-laag. Giet hierin de koksroom en laat deze heel voorzichtig warm worden. NIET KOKEN !
Als de koksroom warm begint te worden en de Tagliatelle is a dente, Tagliatelle afgieten in vergiet of zeef en voeg dit direct aan de pan met koksroom. Laat gauw de champinons uitlekken en voe deze er heel snel aan toe. De Tagliatelle neemt heel snel room tot zich. Tagliatelle, room en champignons snel doorroeren totdat het punt bereikt is dat het meeste room opgenomem is door de tagliatelle. Strooi dan pas de gerookte zalmsnippers erover en garneer het af met de fijngesneden bieslook en peterselie.

Direct serveren!!!!!

Eet samenlijk.

Nog wat tips
Variatie en servereertip, Galia, Honing of Orang Fleshmeloen ombonden met ietwat Parmaham
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 113 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...