Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tagliatelle met gorgonzola en zalm
recipe image
Heerlijk en makkelijke pasta-maal ...
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Pasta
Vis
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Erwten - Groen, Geel, Split
Gorgonzola
Zalm
Porties
4 personen
  • 100 gr. doperwten, (vers of diepvries);
  • 50 gr. gorgonzola;
  • 2 dl slagroom of crème fraîche;
  • zout en zwarte peper;
  • 1 el gehakte peterselie;
  • 5 el geraspte parmezaan;
  • 400-450 gr. groene tagliatelle;
  • 200-250 gr. zalmsnippers;
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Blancheer eerst de doperwten in kokend water met wat zout. Laat ze uitlekken en zet ze even apart.
  2. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en doe ze in een sauspan. Op laag vuur al roerende laten smelten en de room toevoegen.
  3. Doperwten in de saus doen, met zout (weinig) en peper op smaak brengen en aan de kook laten komen. Saus verwarmen en zalmsnippers toevoegen.
  4. Pasta “al dente” koken en laten uitlekken. In de sauspan overdoen en gehakte peterselie en parmezaan erover strooien. Omscheppen en meteen serveren
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 197 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...