Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tagliatelle zalm & garnalen
Gemaakt door Resa, woensdag 16 september 2009
Oh het kan zo lekker simpel zijn .... en snel!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Pasta
Belangrijkste Ingrediënt
Garnalen
Zalm
Hoeveel
4 - 5 personen
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 1blikje tomatenpuree,
  • 2 tenen knoflook,
  • 1 dl witte wijn,
  • 1dl slagroom,
  • 100 gram garnalen,
  • 100 gram zalmblokjes (gerookte zalm, gesneden),
  • 50 gram oude geraspte kaas,
  • 250 gram tagliatelle
Werkwijze voor dit gerecht

Kook de pasta al dente.
Een laagje olie in de pan verwarmen. Hierin twee tenen knoflook fijngesneden fruiten. Dan het blikje tomatenpuree erbij. Dit even mee fruiten. Witte wijn erbij even laten sudderen, daarna slagroom toevoegen.
De garnalen en de zalm erbij, nog even goed doorwarmen, niet meer laten koken, klaar.

Je kunt ook de helft van de garnalen erbij doen en dan de saus even pureren met een staafmixer en dan pas de rest van de garnalen toevoegen. Vind je de saus te dun dan kun je hem een beetje binden met allesbinder. (of wat bloem of maïzena vooraf door de slagroom roeren).

De tagliatelle op (voorverwarmde) borden scheppen en de saus erover verdelen.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 81 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...