Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tomaten Mozzarella salade
Gemaakt door een Keukenprinses, dinsdag 20 oktober 2009
Tomaten, Mozzarella en wat blaadjes groen: De driekleur (tricolore) van Italië. 
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Mozzarella
Tomaten
  • 1/2 krop sla
  • 6 tasty tomaten van Albert Heijn, of 2 gewone vleestomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • een snufje peper
  • een snufje zout
  • een klein lepeltje balsamico-azijn
  • een lepeltje olijfolie
  • extra pijnboompitten
Werkwijze voor dit gerecht

Snijd de sla in twee helften, pel één kant en was goed. Gooi de sla, nog niet gesneden, in een kom.
Was de tomaten en snijd ze in kleine partjes, gooi ze erbij.
Pak de mozzerella, laat even uitlekken en snijd in even grote blokjes als de tomaten, gooi ook in de kom.
Snijd nu met 2 messen de slabladen in kleine stukken.
Neem een snufje peper en zout en meng deze goed met de sla.
Alleen nog een scheutje balsamico en olijfolie over de sla en je bent klaar.
Als extra kun je het nog garneren met pijnboompitten.

Door; Leonie

Nog wat tips
Lekker bijgerechtje.
De Italianen gebruiken verse blaadjes balsilicum  in plaats van sla en dan heet het 'Insalata Caprese'
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 134 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...