Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tomatensoep a la... Iris
Gemaakt door Iris, dinsdag 17 november 2009
Met of zonder kip ... je weet het niet.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Maïs
Prei of Sjalotten
Taugé
Hoeveel
volle pan
  • 2 liter water
  • 4 boullionblokjes
  • 2 blikjes tomatenpuree (groot)
  • 1 ui
  • bosje lenteui
  • 1 prei
  • tauge
  • mais
  • Eventueel kip
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Breng het water met de blokjes aan de kook.
  2. Voeg de tomatenpuree toe.
  3. Snij de groenten.
  4. Laat voor elke kop soep een beetje rauwe groenten over.
  5. De rest van de groenten toevoegen aan de soep.
  6. Laat de soep een half uur doorkoken.
  7. Leg in elke soepkom, voor het inschenken van de soep een plukje rauwe groenten.
  8. Schenk daarna de soep erover.
  9. Gelijk serveren.

Lekker met stokbrood en kruidenboter.

De soep kan ook gegeten worden met kip. Laat de soep dan wel goed doorkoken tot de kip gaar is.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 72 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...