Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tortelini met gorgonzola saus
recipe image

Dit is heel eenvoudig om te maken duurt maar 20 minuten.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Pasta
Belangrijkste Ingrediënt
Gorgonzola

250 gr gorgonzola kaas,
200 ml crème fraîche of slagroom,
2 zakjes tortelini (250 gr. per persoon),
Melk als er te weinig saus is (wel maar een beetje)

 

Werkwijze voor dit gerecht

Doe water in de waterkoker ongeveer zoveel dat de pan halfvol is.
Doe dan de gorgonzola kaas in een pan en laat die op een lage stand smelten (30%).
Als het water kookt doe dat dan in een andere pan en doe de tortelini erbij. Die moet ongeveer 15 min. koken.
Als de gorgonzola gesmolten is doe dan de crème fraîche  erbij (of slagroom en de melk als er erg weinig saus is)
dit kloppen en dan 2 min. zachtjes laten koken(80%) en dan 5-6min. op lage stand (20%) warm houden.

Klaar is kees.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 201 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...