Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tortilla met spek of kipfilet
Gemaakt door Rob Maspaitella, dinsdag 08 december 2009
 
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Spaans
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Hapjes, Tapas, Snacks
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
een koekpan vol
  • Aardappelschijfjes,
  • spekblokjes of kipfilet,
  • ui,
  • knoflook,
  • peper,
  • zout,pesto van italiaanse kruiden,
  • koksroom,
  • eieren,
  • soepgroenten of sperciebootjes,
  • olie/boter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Aardappelschijfjes bakken. Je kunt ook vastkokende aardappels gebruiken maar dan eerst ong.3 min. voorkoken,afgieten, afkoelen en dan in plakjes snijden.
  2. Ondertussen ui pellen in in ringen snijden, knoflook pellen, persen en door de gesneden ui roeren samen met wat pesto.
  3. Intussen de aardappelschijfjes bakken tot deze bijna bruin en gaar beginnen te worden.
  4. Voeg dan de ui/knoflook gemengd met de pesto er aan toe.Laat de uien glazig worden en voeg als laatste soepgroenten of spercieboontjes(uit blik, diepvries of vers, dan wel even gaarkoken) toe. In een zak grove boerensoepgroenten zit eigenlijk alles wat je nodig hebt en het geeft meer kleur door de wortelreepjes en paprikareepjes.
  5. Meng alles door elkaar en laat het daarna even afkoelen.
  6. Bak intussen in een ander pannetje de spekblokjes. Als je kipfilet gebruikt, snij de filet in lange dunne reepjes, kruid ze naar behoefte (bijv. kipkruiden) en bak deze zachtjes gaar.Als de spekblokjes/kipfilet klaar zijn, leg ze even apart in een schaal met onderin keukenpapier om het overtollige vet op te nemen. Ook dit even af laten koelen.
  7. Klop daarna in een schaal ongeveer 3 eieren p/p los, voeg er een scheut koksroom bij en ietwat peper en zout. Let wel op met zout als je spekblokjes gebruikt, deze zijn meestal al gezout.
  8. Meng hierna de afgekoelde aardappelschijfjes/groenten en spekblojes/kipfilet erdoor. Daarna wat boter/olie in en koekenpan(het liefst een hoge koekepan) en giet het mengsel erin.
  9. Controleer, door tussentijds een stevige draai-ruk aan pan te geven, of de tortilla niet vast aan de bodem blijft plakken.
  10. Zet het vuur wat laag zodat de onderkant goed door kan garen. Leg er deksel op, dan kan de bovenkant meegaren.
  11. Pas als de bovenkant een "stevige" vorm heeft kun je hem met behulp van een groot bord omdraaien. Leg het bord op de koekepan, van het vuur nemen, omdraaien zodat de tortilla op het bord komt te liggen. Opnieuw een beetje boter/olie in de pan en de tortilla er voorzichtig in laten glijden.
  12. Gebruik om te serveren een zelfde bord om de tortilla weer op dezelfde wijze om te draaien als deze gaar is.
  13. Voeg voor garnering wat rauwkost en plakjes stokbrood met kruidenboter/knoflooksaus erbij of je eigen fantasie gebruiken.
Nog wat tips
 
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 63 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...