Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tsan-Chow-Chie kip op z'n Chinees..
Zo zijn die saaie kipfilet's wél lekker....
Deze keer niet alleen "lekker en gemakkelijk"... maar ook nog gezond...!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Chinees
Bereidingswijze
Bakken
Roerbakken
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Prei of Sjalotten
Hoeveel
4 á 5 personen
  • 500 gram kipfilet
  • 600 cc arachide olie (mag ook gewone)
  • 1 bosje sjalotstengels (lenteuitjes)
  • 20 cc  sesamolie
  • 2 eetl donkere zoute Soja saus
  • 2 eetl. sweet sojabonenpasta (Indische of Chinese winkel,meestal in blikje)
  • 1/2 eetl. aardappelmeel
  • 1 theel. suiker
  • 1 theel rijstwijn of sherry
  • 1/2 theel. Vet-Sin
  • zout
  • water
Werkwijze voor dit gerecht
Voorbereiden

  1. kipfilet in dunne strips snijden van 1/2 cm in het vierkant
  2. roer 1eetl Sojasaus,Vet-Sin, aardappelmeel, snufje zout en 1 eetl.water tot een glad sausje
  3. haal de kipfilet-strips door dit sausje.

Bereiden
  1. verhit de olie  (ca.120 gr C, goed heet dus) en frituur de kip in ca. 1/2 minuut lichtbruin
  2. roer voor het sausje de 20 cc sesam olie, 1 eetl. soja saus, de rijstwijn of sherry, suiker en een snufje Vet-Sin. goed door elkaar.
  3. was de sjalotstengels en snijd deze in stukjes van ca. 5 cm en bedek hiermee de schotel   waarmee  het gerecht opgediend wordt
  4. verwarm 50 cc olie in een wok of braadpan, voeg het sausje met de sesamolie al roerend toe, tot het geheel gebonden is.
  5. verhit de gebonden saus tot ca. 180 graden, en bak hierin de  gefrituurde kipfilet-strips zeer kort bruin
  6. schep de bruin gebakken kipfilet-strips op de schotel bedekt met sjalotstengels en eet het met witte rijst of anders mie
Nog wat tips
Niet meer dan aangegeven hoeveelheid sesamolie gebruiken, want dit is vrij sterk van smaak.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 200 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...