Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Uiensoep
recipe image

Uiensoep voor op van die herfstige zaterdag of zondagmiddagen. Met een gegratineerd stukje brood en veel geraspte kaas. Vullend voedzaam en warm na een frisse wandeling.

uien_snijden

Voor de uiensoep moeten er natuurlijk flink veel uien in ringen gesneden worden. Helaas kunnen onze ogen niet zo goed tegen "propaanthial-S-oxide" wat vrijkomt als je de uien snijd. Gevolg: waterlanders. Mogelijke oplossingen zijn, onder de afzuigkap snijden, onderwater snijden en de uien gekoeld bewaren zodat ze tijdens het snijden ijskoud zijn(niet bevroren).

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Gerecht
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kaas
Knoflook
Ui
Hoeveel
6-8 porties
  • 1 kilo uien in ringetjes gesneden,
  • boter voor het bakken,
  • 1/2 liter witte droge wijn,
  • 1 liter bouillon ( kip of zo ),
  • 10 knoflooktenen,
  • 0,25 centiliter madaira wijn (kan... hoeft niet),
  • Peper grof gestampt,
  • zout,
  • 3 laurierbladeren.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. In een grote pan de boter laten smelten,
  2. de uienringen en de knoflook daarin glazig bakken (heel licht bruinen !!!)
  3. met de witte wijn afblussen.
  4. Laurierbladeren en de gestampte peperkorrels toevoegen, kort laten koken.
  5. Met bouillon opvullen tot de gewenste dikte en met peper en zout (eventueel madaira ) op smaak brengen.
  6. De uiensoep in schaaltjes doen. Sneetjes stokbrood snijden en op de soep leggen. Geraspte kaas er over strooien.
  7. 5 minuutjes onder de hete grill zodat de kaas gegratineerd word.

Klaar, smakelijk eten !

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 125 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...