Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Vichysoise
Nota: deze soep wordt dikwijls koud opgediend. ZEER KOUD!!!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Hoeveel
12 personen
  • 2,5 ltr fond de volaille,
  • 3preien,
  • 1 kleine bloemkool,
  • 50gr boter en 1/4l room,
  • 1 bosje bieslook (garnituur),
  • p&z naar eigen smaak en muskaatnoot.
Werkwijze voor dit gerecht
Verwijder de verwelkte bladeren van de prei,snij midden door en spoel in lauw water,verwijder groen en snij het wit fijn.
Verwijder de bladen van de bloemkool,spoel even onder stromend water en snij in grove stukken.
Stoof het wit van de prei en de bloemkool in de boter(a blanc) met een snuifje muskaatnoot.
Voeg de fond volaille bij, breng aan de kook en laat gaar worden.(20min)
Mix de soep en steek door een fijne zeef.
Voeg er de room bij en laat even doorkoken.
Vergewis u van de smaak.
Spoel de bieslook onder stromend water en snij ze fijn. 

Door Johan
Nog wat tips
Het opdienen:
Schep de soep in soupiéres en strooi er de bieslook in en dien onmiddellijk op.
Nota: deze soep wordt dikwijls koud opgediend. ZEER KOUD!!!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 170 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...