Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Walnoten-schuimtaart
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Porties
16
1 pak mix voor appeltaart (ieder merk is goed)
150 gr. roomboter,
2 eidooiers(Middel)
Voor de vulling:
2 eiwitten,
225 g. bruine basterdsuiker,
120 gr. gebroken walnoten,
1 el bloem (gewone),
1 tl. cacaopoeder
nodig:
springvorm 24 cm,
mixer
Werkwijze voor dit gerecht
Heteluchtoven 150 0C,  elektrische oven 160 0C, gasoven: 2-3
Verwarm de oven voor.
Bereid van de eidooiers, de boter en de mix een deeg volgens de aanwijzingen op het pak. Vet de springvorm in met boter of margarine. Bekleed de bodem en de rand met het deeg.
Vulling:
Vetvrije kom en gardes. Meng de eiwitten met de helft van de suiker. Zet de beslagkom in een warmwaterbad en klop het eiwitmengsel met een mixer in 5 min. stijf. Meng de gebroken walnoten met de bloem en de rest van de suiker.
Spatel het walnotenmengsel door de schuimmassa. Verdeel de schuimmassa gelijkmatig in de springvorm.
Bak de taart in ca. 60 min. bruin.
Neem de taart uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster. Bestuif evt. de taart met cacaopoeder.
Nog wat tips
Deze taart is een aantal dagen van te voren (bv. verjaardag) te maken en is dan ook nog heel erg lekker.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 175 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...