Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Wentelteefjes
Gemaakt door Sanne Maessen, dinsdag 08 december 2009
Wentelteefjes zijn populair als ontbijt in grote delen van Europa en Noord-Amerika. In Vlaanderen is het ook bekend onder de naam verloren brood (naar analogie van het Franse pain perdu), klakaards (West-Vlaanderen) of gewonnen brood/verloren brood (Oost-Vlaanderen). ©wikipedia
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Vegetarisch
Kinderkeuken
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Ontbijt
Lunch
Hapjes
Snack
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Brood
Eieren
Melk
Hoeveel
4 personen
  • 4 boterhammen
  • 8 eieren (2 per persoon)
  • boter voor in de pan
  • melk
  • suiker
Werkwijze voor dit gerecht
  1. klop de eieren kapot, en doe ze in een bakje.
  2. doe er melk bij en klop het goed.
  3. doe wat boter in de pan. laat de boter goed smelten.
  4. sop de boterhammen goed in het ei en de melk.
  5. haal de boterhammen eruit en leg ze in de pan
  6. om de minuut de boterhammen draaien.
  7. de wentelteefjes moeten 4 minuten in de pan.
  8. haal de wentelteefjes eruit, leg ze op een bord en strooi er wat suiker over.
Als je het lekker vindt kun je op de wentelteefjes nog wat tomaat en komkommer leggen, maar dan liefst geen suiker gebruiken.
Eet smakelijk!!!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 52 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...