Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Witlof met garnalen
Gemaakt door Anoniem, zondag 11 oktober 2009
Hapje-voorafje met brood
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Bakken
Roerbakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Garnalen
Hoeveel
2 personen
  • 3 struiken witlof
  • 100 gr hollandse garnalen
  • 1 ui
  • bakje kruidenkaas (Boursin/Paturain)
  • sambal

 

Werkwijze voor dit gerecht
  1. bak de gesnipperde ui met een 1/2 theelepel sambal
  2. doe de gewassen en in reepjes gesneden witlof erbij. Dit roerbakken.
  3. de garnalen erdoor roeren en warm laten worden.
  4. de kruidenkaas toevoegen en laten smelten. Eventueel peterselie erop ter decoratie.

Direct serveren met stokbrood en roomboter.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 394 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...