Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Worteltjes cake
Gemaakt door Anoniem, zaterdag 14 november 2009
wortels
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Wortels
Hoeveel
20 plakjes
  • Boter
  • Bloem
  • 200 gr wortels
  • 1 sinaasappel 
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • zout
  • 1½ dl zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 75 gr walnoten
  • 75 gr krenten
  • 1 bakje crème baquette
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 185ºC.
  2. Vet een cakeblik in met boter en bestuif het met bloem.
  3. Rasp de wortels fijn.
  4. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil dun af.
  5. Meng het bakmeel, de vanillesuiker, de suiker, de kaneel, de sinaasappelrasp, en een flinke snuf zout met elkaar.
  6. Klop de olie en losgeklopte eieren erdoor.
  7. Hak de noten grof en meng ze met het wortelsap en de krenten door het beslag.
  8. Schep het beslag in de vorm.
  9. Bak de cake in het midden van de oven in 45 – 50 min. mooi bruin en gaar(een in de cake gestoken satéprikker komt er dan droog uit ).
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 59 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...