Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Zalmmousse
Da's makkelijk maken zo'n zalmmousse.
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Zalm
Hoeveel
kies zelf
  • 1 blikje zalm,
  • 2 blaadjes gelatine,
  • beetje verse bieslook,
  • zout en cayennepeper,
  • halve eetlepel citroensap,
  • 125 ml ongeklopte slagroom.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Week de gelatine in water, hak de bieslook fijn, verwijder mogelijke graten en velletjes uit de zalm.
  2. Voeg zout,cayennepeper, citroensap, de zalm en het vocht uit het blik toe aan de gehakte bieslook en pureer alles.
  3. Doe de puree in een kom.
  4. Breng een kleine hoeveelheid water aan de kook en los hierin de gelatine op.
  5. Roer de gelatine-oplossing door de zalmpuree.
  6. Klop de slagroom stijf. spatel de slagroom met een houten lepel door de zalmpuree.
  7. Doe de mousse in een schaal, dek deze af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Serveer de mousse met een beetje waterkers als versiering.
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 162 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...