Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Zandkoekjes
Na het bakken laten afkoelen en ........ als er nog wat over is.... in een luchtdichte trommel bewaren.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Hapjes
Koek & Snoep
Hoeveel
een trommeltje vol?
  • 150 gram bloem
  • 100 boter of margarine meteen uit de koelkast
  • 50 gram basterdsuiker zonder klontjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 los geklopt ei

.150 gram bloem .100 boter of margarine meteen uit de koelkast .50 gram basterdsuiker zonder klontjes .1 zakje vanillesuiker .snufje zout .1 los geklopt ei 

Werkwijze voor dit gerecht

Doe de bloem, zout, basterdsuiker, vanillesuiker en boter in een ruime kom. Leg een handdoek onder de kom, zodat de kom wat steviger staat.
Neem in iedere hand een (niet scherp) boterhammes en snijdt de boter met de twee messen in de kom in hele kleine stukjes.
Kneed met schone, koude handen alles tot een soepele bal. Wikkel de bal in plasticfolie en plaats de bal ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Smeer een bakblik dun in met boter.
Voor het vormen van de koekjes zijn er drie methoden.

  • De eerste is door van de bal een rol te vormen en met een mes plakken te snijden van ongeveer een halve centimeter dikte.
  • De tweede is door van het deeg balletjes te maken en deze uit te drukken met een vork.
  • De laatste methode is door het deeg met een deegroller (of schone fles) uit te rollen tot een halve centimeter dikte en met een glas of koekjesvorm, koekjes uit het deeg te drukken.

Leg de koekjes naast elkaar op het bakblik. De koekjes kunnen worden versierd met allerlei lekkere dingen. Bijvoorbeeld door voor het bakken een amandel erin te drukken, een paar hazelnoten, wat hagelslag of ongezouten pinda’s.
Strooi over de koekjes een mengsel van suiker en kaneel of voeg bij het mengen van het deeg een theelepel kaneel of cacaopoeder toe. Kortom laat je fantasie maar werken!
Smeer met een kwastje of met een theelepeltje een beetje ei over elk koekje, zodat het mooi gaat glanzen na het bakken.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak op 175 graden de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin. Na het bakken laten afkoelen en ........ als er nog wat over is.... in een luchtdichte trommel bewaren.

Door Henk-Jan

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 161 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...