Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Zelf cake bakken
recipe image

Als variant op de kapotte pancake(Kaiserschmarrn) van vorige week, hier nog een keer de gewone cake!

Er kan natuurlijk naar hartelust op los gevarieerd worden!
Andere vorm of vormpjes, smaakjes erbij, vruchten er in....

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Taart & Cake
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Meel of bloem
Hoeveel
hoe dik zijn je plakken?

- 200 g boter
- 200 g suiker
- 4 eieren
- 200 g bloem
- 6 g bakpoeder
- bakpapier

Werkwijze voor dit gerecht
  1. De boter moet zacht zijn dus haal hem op tijd uit de koelkast.
  2. Klop de boter met een garde romig, voeg de suiker toe en klop verder,
  3. Voeg de eitjes één voor één toe en blijf door kloppen.
  4. Zeef de bloem samen met het bakpoeder, en meng het voorzichtig bij de massa.
  5. Neem een rechthoekige cakevorm, bekleed met bakpapier en
  6. Bak de cake af in ongeveer 60 minuten op 160 graden.
Nog wat tips

Prik met een satéstokje in de cake, blijft er deeg achter op het stokje dan is de cake nog niet klaar. Laat de cake dan nog enkele minuten verder bakken.

Andere opties:

Cheese Cake
Deense cake met kokoslaag: Drømmekage
Appel cake

Citroencake...
Wortelcake
Cake met kersenvlaai vulling
Worteltjes cake
Fruitcake (variant op de engelse fruitcake)
Chokolade cake

Chocolade cake

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 124 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...