Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Zwarte woudtaart
Schwartzwalder Torte
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
12 punten
  • 6 eieren
  • 200g fijne suiker
  • 40g cacaopoeder
  • 160g bloem
  • 1 ½ koffielepel bakpoeder
  • 4 eetlepels kirsch
  • ½ dl water
  • 50g fijne suiker
  • 7 ½ dl room
  • 2x 700g Noorse krieken op siroop
  • 6 eetlepels bloemsuiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • marasquinkersen
  • slagroom
  • zwarte chocoladeschilfers
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Klop de eiwitten bijna stijf, voeg er dan de suiker bij en klop ze verder stijf.
  2. Voeg er ook de eierdooiers bij en roer de gezeefde bloem, cacaopoeder en bakpoeder zachtjes onder het  eimengsel.
  3. Stort het mengsel in beboterde  ronde springvorm.
  4. Plaats 40 min in de oven bij 175°C.
  5. Laat afkoelen en snijdt het gebak in 3 schijven.
  6. Maak een glazuur met de kirsch, het water en de suiker, en smeer hiermee de schijven in.
  7. Plaats telkens slagroom en krieken tussen de twee schijven.
  8. Smeer het geheel in met slagroom en versier met de chocoladeschilfers en marasquinkersen.
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 171 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...