Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Weetjes

Weetjes over voeding en eten.



Meer aandacht voor de geur van gerechten Afdrukken E-mailadres

Geurende BasilicumDe geur van voedsel beïnvloedt hoeveel iemand eet. Hoe sterker het aroma van een voedingsmiddel is, hoe kleiner de hapjes zijn die mensen ervan nemen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR (University & Research centre), TI Food & Nutrition en NIZO food research, dat is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Flavour.

De onderzoekers denken daarom dat het toevoegen van aroma gebruikt kan worden om kleinere hapjes te eten. Eerder onderzoek liet al zien dat bij het nemen van kleinere hapjes sneller het gevoel ontstaat dat je genoeg gegeten hebt. Meer uitgesproken smaken dus en niet van die laffe alles-smaakt-het-zelfde gerechten.

En als er iets heerlijk en sterk geurt... dan is het wel verse basilicum... Pimp je Paasontbijt daarom deze keer eens met blaadjes basilicum. Lekker bij je omelet met zalm.
En als het klopt, eet je dus ook wat minder.

Lees meer...
 
Snertweer! Tijd voor erwtensoep weetjes Afdrukken E-mailadres

Als het buiten nat, koud en donker is, is het tijd om erwtensoep te maken.
Al roerend boven de pan met de groene welriekende massa, borrelen er plots allerlei erwtensoep vragen bij je op. 'Groeiend Kookboek' heeft wat erwtensoep weetjes voor je verzameld.snert

Lees meer...
 
Etiket tegen voedselverspilling Afdrukken E-mailadres

voedsel verspillingBen jij zo iemand die al het eten dat over de houdbaarheidsdatum heen is in de prullenbak kiepert? Dan ben jij ook schuldig aan de voedselverspilling in Europa.

Meer dan de helft van al het voedsel in de Europese Unie, belandt bij het afval! Als het aan het Eropees Parlement ligt, dan zal de voedselverspilling in 2025 gehalveerd zijn. Eén van de maatregelen die het EP voorstelt, is om naast de gebruikelijke houdbaarheidsdatum 'ten minste houdbaar tot' (wat alleen maar aangeeft dat de kwaliteit achter uit gaat), nu ook een 'te gebruiken tot' houdbaarheidsdatum op het etiket te zetten.

Lees meer...
 
Geen Elfstedentocht maar wel Koek en Zopie Afdrukken E-mailadres

Hete chocolademelkWaar komt onze uitdrukking Koek en Zopie eigenlijk vandaan?

Zoopje*, zopie [= drank, teug sterkedrank] {1645} maar ook in de uitdrukking koek en zopie [= tent op het ijs]

'Onze Taal' vertelt

En wij maar warme chocolademelk drinken op dat ijs...

 
Sinterklaas kado tip: Kookboek van het jaar Afdrukken E-mailadres

Geef het beste kookboek cadeau kijk op Kookboek van het jaar verkiezing 2016

zak-van-sinterklaasHieronder een artikel van 5 jaar geleden! Het leuke is dat ze dit jaar maar liefst 10 jaar bestaan.

 

Maandag 14 november 2011 zijn de winnaars bekend gemaakt van het Kookboek van het Jaar.
Winnaar in de Categorie Beste initiatief: 'Autisme & Koken' door Drs Karen den Dekker. De Gouden Garde Publieksprijs ging dit jaar naar 'IJstijd' door Kees Raat & Barbara Bulten. Opvallend dat beide boeken Soberheid uitstralen. Waarmee deze boeken een grote doelgroep zullen aanspreken. Je hoeft immers geen autist te zijn, om opzoek te zijn naar Rust en Regelmaat.

In de categorie Nederlands is de Trotse Winnaar Yassine Nassir met haar boek Kookboek van het jaar'Kookkaravaan' over de Marokkaanse keuken verteld aan de hand van een familieverhaal. Hoezo is de multiculturele samenleving mislukt?
Met Stip op 1 in de categorie Vertaald een pastabijbel, het bewijs dat de Italiaanse keuken het tijdperk Berlusconi wel overleeft.

Surf snel naar www.kookboekvanhetjaar.nl en bestel één van de prijswinnende titels voor pakjesavond of als Sinterklaaskadootje naast of in de schoen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 8
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 141 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...