Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Weetjes

Weetjes over voeding en eten.



Kom proeven, kijken en luisteren! Afdrukken E-mailadres

5 maart 2011 opent het Nachtrestaurant eenmalig in de bovenste verdieping van Hotel Casa 400 om op een ludieke manier voedselverspilling tegen te gaan. Kom proeven, kijken, luisteren en denk mee over wat we met zijn allen kunnen doen om minder voedsel te verspillen. Vers eten hoort niet in de vuilnisbak, maar op je bord!
Nederlanders verspillen elk jaar voor meer dan 9,5 miljoen ton aan voedsel. Dat zijn 1,2 miljoen volle vrachtwagens!
Dat kan anders, en daar gaan we wat aan doen in het Nachtrestaurant.

 
Pasta verslaat aardappel! Afdrukken E-mailadres
Een maaltijd van geprakte aardappels met een kuiltje jus, groente en een stukje vlees wordt nog regelmatig op tafel gezet, maar moet steeds vaker plaats maken voor Mexicaans(Wraps), Turks(broodje Shoarma), Japans(Sushi), Surinaams(Rôti) of Italiaans. Zelfs oma Corry is nu van de pasta, ook al krijgt ze soms nog wel verzoekjes 'uit de ouwe pan'. Zie het filmpje.



Ook op dit Groeiend kookboek is pasta één van de favorieten. Kijk maar eens op de uitgebreide Italiaanse recepten pagina.
 
10 tips voor duurzame Kerst Afdrukken E-mailadres

Voel jij je ook altijd schuldig voor, tijdens én na de feestdagen?
Dat hoeft dit jaar niet als je deze 10 duurzame Tips voor Kerst opvolgt:

  1. Koop een duurzame kerstboom.Kerstboom
  2. Kies voor milieuvriendelijke kerstverlichting
  3. Ga voor een groene kerstkaart
  4. Ga Puur! uit eten
  5. Maak je kerstdiner duurzaam
  6. Doe een kip cadeau
  7. Verbaas je baas: lobby voor een eco-kerstpakket
  8. Carpool naar het kerstfeest
  9. De day after, kan ook duurzaam...

Wil je weten hoe je deze tips in praktijk brengt, kijk dan op allesduurzaam.nl

 
Groente en Fruit gifmeter Afdrukken E-mailadres
Keurmerk_Weet_wat_je_eet_-_frontGroente en fruit kun je in Nederland zorgeloos eten. Natuurlijk zitten er soms resten bestrijdingmiddelen op. Maar de meeste voedingswetenschappers in Nederland zijn het er over eens dat de risico’s van bestrijdingsmiddelen grof worden overschat. "De voordelen van voldoende groente en fruit eten wegen veel zwaarder." Zo meldt het Voedingscentrum.

Wil je zelf oordelen? Milieudefensie en Natuur en Milieu publiceerden op 1 november de nieuwste editie van de Weet wat je eet Gifmeter. Daarin staan alle meetgegevens van 2009 mbt resten bestrijdingsmiddelen op groente en fruit.

Wil je geen bestrijdingsmiddelen binnen krijgen ? Kies dan voor biologische producten. Biologische boeren gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Je herkent deze producten aan het keurmerk “biologisch” of “EKO”.
Lees meer...
 
Goed nieuws voor de Kerstdagen: Lekker koken... Met mate eten Afdrukken E-mailadres
Een Amerikaanse professor voedingsleer is in tien weken ruim twaalf kilo afgevallen met een junkfoodsnoepdieet.
Hij wilde bewijzen dat het bij afvallen vooral gaat om de hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt. 
Professor Mark Haub stelde een dieet samen van:
  • cake met roomvulling,
  • chips,
  • suikerrijke ontbijtgranen en
  • koekjes.
Dit vulde hij dagelijks aan met:
  • 1 multivitamine,
  • 1 eiwitshake en
  • 1 portie groente uit blik.
WProf Haubel beperkte hij de totale energiewaarde per dag tot slechts 1.800 kilocalorieën.

Haub erkent dat zijn dieet niet gezond is. Hij wilde bewijzen dat je om af te vallen alleen calorieën hoeft te tellen. ‘Het gaat niet zozeer om wat je eet, maar om hoeveel je eet’, aldus Haub. ‘Het is een kwestie van portiegrootte en mate.’

Bron: Voedingnu.nl

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 8
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 442 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...