Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Weetjes

Weetjes over voeding en eten.



Oergezond met Oerdis Afdrukken E-mailadres

Oergezond met OerdisHoe aten onze prehistorische voorouders en wat kunnen wij daarvan leren? Als diëtist was Karine Hoenderdos betrokken bij een pilotstudy naar het effect van Oerdis op mensen met kenmerken van het metabool syndroom. Ze schreef onlangs in opdracht van het InnovatieNetwerk een boek over de oer dis: 'Oergezond met Oerdis', over het oerdieet; in de wetenschap en de praktijk.

Oerdis is voor iedereen die:

  • Houdt van lekker eten
  • Interesse heeft in geschiedenis
  • Eens een ander kijk wil krijgen op gezonde voeding

In dit boek lees je hoe wetenschappers denken over Oerdis en wordt er verslag gedaan van het allereerste Nederlandse wetenschappelijke onderzoek naar Oerdis.
Maar bovenal staat het boek vol met recepten, tips en dagmenu’s, voor als je Oerdis zelf wilt uitproberen.

Het boek ‘Oergezond met Oerdis’ kost € 9,95 exclusief verzendkosten (€3,00)
Te bestellen bij:www.oerdis.nl

 
Food Film Festifal: programma online! Afdrukken E-mailadres

Food Film FestivalJij houdt van koken?

Dan hebben we goed nieuws voor jou!
Het programma van het Food Film Festival in maart is bekend. Het gaat allemaal weer om één ding... juist ja: lekker eten. Bekijk het programma en kies alvast naar welke mooie documentaire, coole workshop of interessante talkshow jij wilt gaan.

Tot ziens in Amsterdam

 
Marsepein echt of nep? Afdrukken E-mailadres

Marsepijnen varkentjesMarsepein wordt gemaakt van amandelen, suiker en eventueel (natuurlijke) kleur en smaakstoffen. De smaak en kwaliteit varieert. Dit is afhankelijk van de productiemethode (warm of koud) en van de verhouding suiker/amandel. Maar soms worden er helemaal geen amandelen gebruikt! Stiekem gebruikt Sinterklaas dan (het veel goedkopere) witte bonenmeel. Het RIKILT in Wageningen vertrouwde de goedheiligman niet. Daarom legden ze zeven soorten marsepein onder de microscoop…

Lees meer...
 
Niet bezuinigen op oliebollen en appelflappen Afdrukken E-mailadres

Nederlanders beknibbelen niet op eten tijdens de Kerstdagen en Oud en Nieuw. Dit blijkt uit een onderzoek van GfK naar de invloed van de crisis op onze december uitgaven.

De trend die het onderzoeksbureau de afgelopen jaren heeft gezien, zal zich naar verwachting ook in 2012 doorzetten. Dit zou betekenen dat we dit jaar, ondanks de crisis, de feestdagen uitbundig zullen vieren. We besparen niet op oliebollen, appelbeignets en andere lekkernijen.

GfL Oliebollen statistiek

Lees meer...
 
Winnend recept: Hartige Tarte Tatin Afdrukken E-mailadres

Vergeten groentenVergeten groenten; je ziet ze wel eens liggen bij de groenteboer, maar wat moet je ermee?
Het zijn vaak onooglijke knollen en wortels, zoals Ramanas. Pastinaak, Schorseneren of Mierikswortel.
Dat je er wel degelijk een smakelijk gerecht van kan maken, bewees Anja Annink. Zij won op 8 juni een prijs met haar recept: "Tarte tatin van pastinaak en bataat, met kabeljauw en rode biet".
Het recept van Anja kreeg van de jury de titel: 'meest gezond, orgineel én smaakvolle gerecht'.

Nieuwsgierig geworden?:
Kijk snel op de website van VU-connected en ga aan de slag met het het winnende recept.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 8
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 103 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...